Annin kanssa eilen illalla otettiin
vähän ennakkoa tämän päivän sapuskointiin ja suunniteltiin
yhdessä ruoka. Työnjako meni osapuilleen niin, että minä hoidin
juuresten esivalmistelun ja Anni sai päättää muista aineksista.
Ainekset:
n. 1kg perunoita
4 isoa porkkanaa
n.500g possunlihaa paloina
5 valkosipulinkynttä (pieniä)
2 rkl kuivattua rosmariinia
3 rkl pähkinäöljyä (Ohje TÄSTÄ)
30g voita
n.100g juustoa pieninä paloina (Anni
laittoin mozzarellaa)
1 prk ruokakermaa
2 tl suolaa
2 tl pippurirouhetta
vettä niin, että ainekset vuuassa
peittyvät
Possun palat ruskistetaan
pähninäöljyssä pannulla. Paistamisen loppuvaiheessa lihojen
pinnalle sekoitetaan puolet rosmariinista.
Juurekset kuoritaan ja viipaloidaan
vuokaan. Valkosipuli voidaan joko raastaa tai suokaloida mukaan.
Kaikki ainekset sekoitetaan vuokaan ja laitetaan uuniin hautumaan.
Meillä oli puuhellan uunissa paistoaikana 120-150 astetta lämmintä
ja hauduttamisaika taisi venähtää kolmeen tuntiin. Välillä
sekoiteltiin ja tarkkailtiin veden määrää, ettei ruoka päässyt
liian kuivaksi.
Täytyy sanoa, että ei ole mennyt
tytön kokkikerhoilu ihan haaskuuseen. Kuvaa en ehtinyt saamaan
kokonaisena, koska pojat olivat sapuskan kimpussa heti :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti