lauantai 14. joulukuuta 2013

Puu-uunissa haudutettu rosmariinilihajuuresvuoka





Annin kanssa eilen illalla otettiin vähän ennakkoa tämän päivän sapuskointiin ja suunniteltiin yhdessä ruoka. Työnjako meni osapuilleen niin, että minä hoidin juuresten esivalmistelun ja Anni sai päättää muista aineksista.

Ainekset:

n. 1kg     perunoita
4             isoa porkkanaa
n.500g    possunlihaa paloina
5            valkosipulinkynttä (pieniä)
2 rkl       kuivattua rosmariinia
3 rkl       pähkinäöljyä (Ohje TÄSTÄ)
30g         voita
n.100g    juustoa pieninä paloina (Anni laittoin mozzarellaa)
1 prk      ruokakermaa
2 tl         suolaa
2 tl         pippurirouhetta
              vettä niin, että ainekset vuuassa peittyvät

Possun palat ruskistetaan pähninäöljyssä pannulla. Paistamisen loppuvaiheessa lihojen pinnalle sekoitetaan puolet rosmariinista.

Juurekset kuoritaan ja viipaloidaan vuokaan. Valkosipuli voidaan joko raastaa tai suokaloida mukaan. Kaikki ainekset sekoitetaan vuokaan ja laitetaan uuniin hautumaan. Meillä oli puuhellan uunissa paistoaikana 120-150 astetta lämmintä ja hauduttamisaika taisi venähtää kolmeen tuntiin. Välillä sekoiteltiin ja tarkkailtiin veden määrää, ettei ruoka päässyt liian kuivaksi.

Täytyy sanoa, että ei ole mennyt tytön kokkikerhoilu ihan haaskuuseen. Kuvaa en ehtinyt saamaan kokonaisena, koska pojat olivat sapuskan kimpussa heti :)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti