tiistai 10. joulukuuta 2013

Perunalimppu, 2kpl

Wolford sukkahoust kätevästi verkosta






5dl         piimää
2 pss      kuivahiivaa
2 tl         suolaa
1dl         siirappia
3            keskikokoista perunaa
n.8dl      vehnäjauhoja
n.5dl      ruisjauhoja
50g        rasvaa
              voiteluun ½dl vettä ja 2rkl siirappia sekoitettuna

Kuori ja raasta perunat raastimen pienimmällä terällä. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon suola ja kuivahiiva sekoitettuna desiin vehnäjauhoja. Lisää siirappi, sulatettu rasva ja perunaraaste. Sekoita tasaiseksi ennen enempiä jauhojen lisäyksiä. Loput jauhot sekoittelin joukkoon pari desiä kerrallaan vuorotellen vehnä- ja ruisjauhoja. Lisäysten välissä sekoitetaan.

Taikinan annetaan kohota (kannattaa kohottaa lämpimässä vesihauteessa) vähintään puolisen tuntia. Muotoillaan kohonneesta taikinasta pari limppua, jotka paistetaan 175 asteessa noin tunnin. Lämpimät leivät voidellaan vesisiirappilitkulla uunista oton jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti