5dl piimää
2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
1dl siirappia
3 keskikokoista perunaa
n.8dl vehnäjauhoja
n.5dl ruisjauhoja
50g rasvaa
voiteluun ½dl vettä ja 2rkl
siirappia sekoitettuna
Kuori ja raasta perunat raastimen
pienimmällä terällä. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja
lisää joukkoon suola ja kuivahiiva sekoitettuna desiin
vehnäjauhoja. Lisää siirappi, sulatettu rasva ja perunaraaste.
Sekoita tasaiseksi ennen enempiä jauhojen lisäyksiä. Loput jauhot
sekoittelin joukkoon pari desiä kerrallaan vuorotellen vehnä- ja
ruisjauhoja. Lisäysten välissä sekoitetaan.
Taikinan annetaan kohota (kannattaa
kohottaa lämpimässä vesihauteessa) vähintään puolisen tuntia.
Muotoillaan kohonneesta taikinasta pari limppua, jotka paistetaan 175
asteessa noin tunnin. Lämpimät leivät voidellaan
vesisiirappilitkulla uunista oton jälkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti