perjantai 27. joulukuuta 2013

Jauhelihakastike joululaatikoiden jämille


   
   
   
   
   
   
   




Pyhien jälkeinen jääkaapin inventaario tuotti jauhelihakastikkeen jämistä/päiväyksiä paukkuvista aineksista. Jotain joululaatikoitakin on vielä jäljellä, joten tätä vedetään nyt kinkun sijaan ainakin tämä ja huominen päivä, koska huomenna en ehdi ruokaa laittamaan töiden ja vieraiden takia. perunalaatikon kanssa varsinkin ihan bueno.

Tässäpä ohje:


700g   sikanautajauhelihaa
2         sipulia
6         kaltattua tomaattia (Kalttauksen ohje tästä)
6 rkl   vehnäjauhoja
125g   mozzarellaa (tässä oli Lidlin puffalonmaidosta tehtyä mozzarellaa)
1 tl     suolaa tai maun mukaan
1 rkl   paprikajauhetta
          jauhelihamaustetta maun mukaan
n. 1l   vettä

Ruskistetaan jauheliha ja sen seassa pilkottu sipuli. Kaltataan tomaatit samalla. Kun jauheliha on ruskeaa, sekoitetaan joukkoon vehnäjauhot ja annetaan niiden ruskistua. Lisätään vesi ja mausteet, sekä tomaatit. Sekoitetaan niin, että tomaatit muussaantunvat tasaisesti kastikkeen joukkoon. Sekaan vielä mozzarella/muut juustojen jämät ja annetaan hautua puolisen tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti