Pyhien jälkeinen jääkaapin inventaario tuotti jauhelihakastikkeen jämistä/päiväyksiä paukkuvista aineksista. Jotain joululaatikoitakin on vielä jäljellä, joten tätä vedetään nyt kinkun sijaan ainakin tämä ja huominen päivä, koska huomenna en ehdi ruokaa laittamaan töiden ja vieraiden takia. perunalaatikon kanssa varsinkin ihan bueno.
Tässäpä ohje:
700g sikanautajauhelihaa
2 sipulia
6 kaltattua tomaattia (Kalttauksen ohje tästä)
6 rkl vehnäjauhoja
125g mozzarellaa (tässä oli Lidlin
puffalonmaidosta tehtyä mozzarellaa)
1 tl suolaa tai maun mukaan
1 rkl paprikajauhetta
jauhelihamaustetta maun mukaan
n. 1l vettä
Ruskistetaan jauheliha ja sen seassa
pilkottu sipuli. Kaltataan tomaatit samalla. Kun jauheliha on
ruskeaa, sekoitetaan joukkoon vehnäjauhot ja annetaan niiden
ruskistua. Lisätään vesi ja mausteet, sekä tomaatit. Sekoitetaan
niin, että tomaatit muussaantunvat tasaisesti kastikkeen joukkoon.
Sekaan vielä mozzarella/muut juustojen jämät ja annetaan hautua
puolisen tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti