perjantai 20. joulukuuta 2013

Lohipiirakka perunavoitaikinasta, 2kpl, 8 palaa/piirakka

100 kpl valotikkuja 14,90€








Perunavoitaikina, määrä jaetaan kaulimisvaiheessa kolmeen osaan, jolloin saadaan yksi ”avopiirakka” ja yksi kannellinen piiras:

400g   voita
5         keskikokoista perunaa
3 rkl   vettä
1 tl      leivinjauhetta
6dl      vehnäjauhoja
           (suolaa 1tl, itse en laittanut, koska lohen olin jo paistaessa ennen pakastamista suolannut)

Anna rasvan hieman pehmitä huoneenlämmössä ennen leipomista, niin siitä tulee helpommin käsiteltävää.

Keitä perunat, anna jäähtyä ja kuori ne. Lisää perunoiden joukkoon vesi ja soseuta. Soseen sekaan lisätään pehmennyt voi ja desilitraan vehnäjauhoja sekoitettu leivinjauhe. Sekoitetaan tasaiseksi. Jauhoja lisäilin desi kerrallaan aina välissä sekoittaen. Taikinan annetaan jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Täyte kahteen piirakkaan:

1 prk kermaviiliä
200g yrttituorejuustoa
n.300g paistettua, ruodotonta lohta
2 munaa
2 tl chilijauhetta
1 tl suolaa (ellei kalaa ole suolattu reilummin)
munaa voiteluun




Taikina leikataan kolmeen osaan. Palaset kaulitaan muutamaan kertaan levyksi, taitellaan kasaan ja kaulitaan taas. 







Pohjapalaset asetetaan vuokaan, ja voidellaan munalla. Täytteen ainekset sekoitetaan keskenään kalaa lukuunottamatta. 







Lohen palat voi ripotella täytteeseen tasaisemmin, sen jälkeen, kun seos on kaadettu piirasvuokiin. Taikinan kolmas kaulittu levy tulee toisen piiraan päälle kanneksi. Myös kansi voidellaan munalla.






Piirakoita paistelin puolisen tuntia 200 asteessa. Kannattaa tarjota hiukan lämpimänä. Halutessaan tietenkin voi taikinan jakaa vain kahteen osaan ja tehdä kaksi ”avopiirakkaa”, mutta silloin pohjasta tulee ehkä hieman paksu, ainakin omaan makuuni.





Aubrey luomukosmetiikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti