torstai 19. joulukuuta 2013

Päivä kuin tukossa oleva vessa



Tuntuu, että tänään kannatti nousta sängystä yhtä paljon kuin vetää tukossa olevaa vessanpönttöä, vaikka tietää, että sontavesi lainehtii kohta lattialla.

Aaumulla nukuin pommiin. Herätys oli seiskalta ja kasin aikaan Anni kolisteli alakertaan, jolloin havahduin. Kai se känny oli jossain vaiheessa herättänyt, mutta jostain syystä se oli tuupattu tyynyn alle piiloon. Eikä mitään muistikuvaa hälytyksestä.

Katsastus oli varattu yhdeksältä ja kauheella tohinalla herättelin Artun ja laittelin aamupalan. Kannatti se aamukahvikin siinä kiireessä vetää sitten henkeen ja purjota samoja reittejä ulos. Aika ”hehkeen” näköiset silmät sen kakomisen jälkeen. Mut, hei! Katsotaan maailmaa uusin silmin!

Katsastuskonttorille ehdimme tasan yhdeksältä, mutta sitten oli päästömittaustodistus hukassa. Tiesin, että se oli hanskalokerossa, mutta ei vaan osunut silmään. Kuitti kyllä löytyi. Sepesin koko lokeron sisällön repsikan paikalle (löysin siinä samalla vanhempien muksujen elatussopparit, jotka vanhentuu tässä kuussa, kiva) ja koska tavallaan olimme jo siinä vaiheessa myöhässä ja Arttu paineli pitkin parkkipaikkaa, niin kaikki paperisälä jäi penkeille, kun kiikutin viimein päästölappua katsastusmiehelle.

Kotio tullessa piti mennä verkkopankkiin katsomaan käyttötilin tilanne. Lupasin ne joululaatikot tehdä vanhemmille ja piti aineksia lähteä ostamaan. Käyttäjätunnusta näpytellessä tuli totaalinen blackout. Ei onnistunut. En muistanut. Eilen viimeksi kävin verkkopankissa ja tunnus on yleensä selkäytimessä, mutta nyt ei tullut mieleen mitään. Pakko oli lähteä pankkiin kysymään, että mikä hitto se numerolitania on. Pikkasen noloa, kun virkailija kuitenkin koneelta näki, että olin verkkopankissa eilen käynyt tilieni välisiä siirtoja tekemässä :)

Pankista sitten ruokakauppaan hakemaan loota-aineksia. Toisaalta niitä laatikoita olisi kivempi paistaa, jos muistaisi ostaa myös ne paistovuuat. Uusi reissu, kun kotona tämäkin tosiasia iski vasten pläsiä.

Töissä menikin sitten ihan suht mukavasti. Migreenin takia muutaman kerran luurien välissä syöksyin vessaan (viikkotavoite on melkein selvä, ei paineita huomiselle) ja kerran päästin luurille. Asiakas ei sitä kuullut. Hän oli muutenkin heikkokuuloinen ja erite tukki varmaan suurimman osan migrofonista. Siinä mitään haittaa tullut. Akku loppu, töihi tuli tauko, sain luurin lataukseen ja pääsin putsaileen sen.

Odottelin akun latautumista ja täytin tiskikoneen vastoin nykyisiä vakaumuksiani. Kuume lähti nousuun, mutta ajattelin tuutata viikkosaldot töiden suhteen hyvälle mallille tänä iltana. Hyvin meni siihen asti, kunnes soitin johonkin Pohjois-Suomen päivystävään hinauspalveluun. Kannattaa siis todellakin lueskella mainoksilla täytettyjä nettisivuja töiden lomassa... Edellinen asiakas ei vastannut, niin ajatuksissani sitten soitin ensimmäiseen näytöllä näkyvään puhelinnumeroon. Enpä saanut hinurisetästä juttukaveria :D

Ainoa, mikä tänään on onnistunut, on Anssin tekemä suklaakakku Artulle. Kolme vuotta tuli täyteen tasan iltakahdeksalta. Eipä hän reseptiä suostunut kertomaan. Sen verran vakoilin, että tummaasuklaata ja jotain pähkinämarjasuklaata se oli veljensä synttäriyllätykseen varannut. Seuraavalla kerralla vakoilen paremmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti