sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Munaton porkkanalaatikko






Koska aamuselta jäi riisipuuroa ylitse, tein jo tänään pakkaseen pari porkkanalaatikkoa joulua varten. Ja munaton versio ihan siitä syystä, koska unohdin ne laittaa soseeseen :)

Tässäpä ohje, jolla sosetta tulee noin kolmisen litraa:

n. 1,5kg porkkanoita
4dl riisipuuroa (pussin ohjeiden mukaan tehtynä)
3dl maitoa
4 dl porkkanoiden keitin vettä
50g voita
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
pinnalle korppujauhoja ja pieniä voinokareita
(munaversioon kuluu 2 munaa, jotka lisätään soseutusvaiheessa)

Ensinnä voi laittaa riisipuuron valmistumaan pakkauksen ohjeiden mukaan. Puuro saa hautua sen aikaa, kun porkkanat kypsyvät.

Porkkanat kuoritaan, paloitellaan ja keitetään kypsiksi. Itse lisäsin suolan keitin veteen ja vettä oli juuri sen verran, että porkkanapalat peittyivät. Suurinpiirtein tuo 4dl vettä jäi kattilaan kiehumisen jälkeen.

Kypsien porkkanoiden joukkoon lisätään muut ainekset, myös puuro ja soseutetaan kaikki tasaiseksi massaksi. Laitetaan sose vuokiin, pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Paistetaan 200 asteessa noin tunti.

Meillä porkkanalaatikkoa ei syö kuin Antti ja Arttu, joten omien laskujen mukaan tuon satsin pitäisi joulun pyhät riittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti