Koska aamuselta jäi riisipuuroa
ylitse, tein jo tänään pakkaseen pari porkkanalaatikkoa joulua
varten. Ja munaton versio ihan siitä syystä, koska unohdin ne
laittaa soseeseen :)
Tässäpä ohje, jolla sosetta tulee
noin kolmisen litraa:
n. 1,5kg porkkanoita
4dl riisipuuroa (pussin ohjeiden
mukaan tehtynä)
3dl maitoa
4 dl porkkanoiden keitin vettä
50g voita
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
pinnalle korppujauhoja ja pieniä
voinokareita
(munaversioon kuluu 2 munaa, jotka
lisätään soseutusvaiheessa)
Ensinnä voi laittaa riisipuuron
valmistumaan pakkauksen ohjeiden mukaan. Puuro saa hautua sen aikaa,
kun porkkanat kypsyvät.
Porkkanat kuoritaan, paloitellaan ja
keitetään kypsiksi. Itse lisäsin suolan keitin veteen ja vettä
oli juuri sen verran, että porkkanapalat peittyivät. Suurinpiirtein
tuo 4dl vettä jäi kattilaan kiehumisen jälkeen.
Kypsien porkkanoiden joukkoon lisätään
muut ainekset, myös puuro ja soseutetaan kaikki tasaiseksi massaksi.
Laitetaan sose vuokiin, pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.
Paistetaan 200 asteessa noin tunti.
Meillä porkkanalaatikkoa ei syö kuin
Antti ja Arttu, joten omien laskujen mukaan tuon satsin pitäisi
joulun pyhät riittää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti