perjantai 27. joulukuuta 2013

Appelsiinisuklaakakku

 
    
    
    
    
    
    
    




200g    pehmeää rasvaa
4 dl      sokeria
3          munaa
500 g   maitorahkaa
1 dl      siirappia
70g      rouhittua tummaasuklaata
1          appelsiinin kuori raastettuna ja mehu
1 tl       leivinjauhetta
5 dl      vehnäjauhoja
            Vuokien voiteluun sulaa rasvaa ja korppujauhoja.


Vaahdotetaan rasva ja sokeri. Mukaan maitorahka, suklaan palat, siirappi, pestyn appelsiinin raastettu kuori ja mehu sekä munat. Sekoitetaan tasaiseksi ja lisätään desiin jauhoja sekoitettu leivinjauhe. Sekoitus ja loppujen jauhojen sekoitus taikinan joukkoon.

Voidellaan ja korppujauhotetaan vuuat. Taikinaa yhteen vuokaan tulee noin puoliväliin asti reunoja, jolloin kakulla on tilaa nousta uunissa. Paistetaan uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti.

Ohje tuli kehiteltyä nyt hiukan hätäpäissä, kun tieto yllätysvieraiden saapumisesta tuli niin lyhyellä varoitusajalla. Pyhien jälkeen en ole kaupassa käynyt ja nyt sitten tein pientä inventaariota jääkaapin sisällöstä ja huomasin, että rahkapurkissa oli päiväykset huomiselle. Lisäksi jaon taikinan kahteen vuokaa, jolloin tuli pari normaalia matalampaa kakkua. Tällä systeemillä ajattelin varmistaa sen, että "maistajat" saavat tuhota toisen kakun ja toinen jää sitten kokonaan vieraille.


 100 kpl valotikkuja 14,90€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti