maanantai 16. joulukuuta 2013

Tuubihuivin neuleohje (n. 10 vuoden ikäiselle)

 
    
    
    
    
    
    
    

Joululahjaksi tuubihuivi valmistui tänä iltana. Mallin suunnittelin yksinkertaiseksi ja nopeasti neulottavaksi, koska vielä on joitakin lahjaneuleita kesken ja aikaa kuitenkin rajallisesti toteuttaa ne loppuun ennen aattoa.

Neuloin päällekkäin Novitan Siiri- ja Rose -langoilla. Siiri on chenillemäisen pehmeä, 100%:en akryylilanka. Rose on mohairia: 70% akryyliä, 30% villaa. Yhdistelmänä todella lämmin ja tiivis neulottava. Puikkojen koko oli nro 8. molempia lankoja kului kaksi kerää, tosin Rosea jäi reilusti yli vielä toiseen joululahjaan käytettäväksi.







Malli kaikessa yksinkertaisuudessaan:
  • luo puikolle 60s
  • neulo 2krs aina-oikeaa-neuletta
  • mallikerta:
    3s o, 3s n toistetaan koko krs:n ajan, palatessa kuvio neulotaan päinvastoin niin, että oikein neulotus s:t tulevat olemaan sileää neuletta. Sama toistetaan uudelleen, jonka jälkeen neulotaan 2krs aina-oikeaa-neuletta. Krs:lla 9 kuvio vaihdetaan toisinpäin eli aloitetaan 3n s, 3o s ja tätä jatkaen kuten edellä. Mallikerta loppuu siis aina kahteen aina-oikein-neulottuun krs:een.
  • mallikertaa toistetaan 10 kertaa, jonka jälkeen kaikki s:t päätellään kerralla

  • työn lyhyet, vastakkaiset reunat yhdistetään tikkipistoilla niin, että huiviin muodostuu ”mutka. Käytössä tämä ”mutka” asetetaan leuan alle.


    Huivin reunat kannattaa höyryttää ennen käyttöä, niin tuon "lerputtamisen" saa niistä pois. Itse teen sen vasta seuraavalla silityskerralla, kun on muutakin silitettävää.

     


    Joka Kodin verkkotavaratalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti