keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Imelletetty perunalaatikko, 6kpl (foliovuoka 0,86l)





n. 3kg perunoita
1dl vehnäjauhoja
2l maitoa
50g voita
suolaa
pinnalle korppujauhoja ja rasvanokareita

Perunat kuoritaan, paloitellaan ja keitetään kypsiksi. Vesi kaadetaan pois kattilasta. Survotaan perunat, sekoitetaa osa jauhoista massaan ja osa jätetään massan pinnalle. Tein massan illalla ja annoin imeltyä yön yli.

Aamulla lisäsin perunasurvokseen sulatetun voin, maidon ja suolan. Suolaa saa laittaa melko reippaasti, joten makua kannattaa testailla massaa soseuttaessa. Kaadetaan seos vuokiin ja pinnalle ripotellaan korppujauhot ja rasvanokareet.

Laatikot paistetaan 150 asteessa noin kolmisen tuntia.

Taitaa olla vielä toisen perunalootasatsin teko edessä. Yleensä olen tehnyt tällä ohjeella 10-12 laatikkoa, jotka on kaikki mennyt joulun ja uuden vuoden välisenä aikana. Mikäs siinä, halpa ja hyvä ruoka :)


-30 % alennus Aubrey luomuksometiikkasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti