n. 3kg perunoita
1dl vehnäjauhoja
2l maitoa
50g voita
suolaa
pinnalle korppujauhoja ja
rasvanokareita
Perunat kuoritaan, paloitellaan ja
keitetään kypsiksi. Vesi kaadetaan pois kattilasta. Survotaan
perunat, sekoitetaa osa jauhoista massaan ja osa jätetään massan
pinnalle. Tein massan illalla ja annoin imeltyä yön yli.
Aamulla lisäsin perunasurvokseen
sulatetun voin, maidon ja suolan. Suolaa saa laittaa melko
reippaasti, joten makua kannattaa testailla massaa soseuttaessa. Kaadetaan seos vuokiin ja pinnalle ripotellaan
korppujauhot ja rasvanokareet.
Laatikot paistetaan 150 asteessa noin
kolmisen tuntia.
Taitaa olla vielä toisen
perunalootasatsin teko edessä. Yleensä olen tehnyt tällä ohjeella
10-12 laatikkoa, jotka on kaikki mennyt joulun ja uuden vuoden
välisenä aikana. Mikäs siinä, halpa ja hyvä ruoka :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti