Perunoita kuorin ja pilkoin 15
kappaletta. Vuuan pohjalle tilkka öljyä ja sekoitellaan niin, että
öljy tarttuu perunoihin. Mausteeksi suolaa ja pippurirouhetta
myllystä. Uuniin 225 asteeseen keskiritilälle ja noin 20 minuuttia.
Uunikasviksina tomaattia, retiisiä ja
suippopaprikaa. Mausteeksi basilikaa ja kasvisten päälle pieniä
nokareita voita. Voi laittaa uuniin samaan aikaan perunoiden kanssa,
mutta alaritilälle. Paistoaika pikkasen lyhyempi kuin perunoilla,
ehkä noin 10 minuuttia uunista riippuen.
Kastikkeen tein ihan kokeilumielessä
tarjouksesta ostamastani valmispakkauksesta. Seli, seli, mutta
mattopyykillä meni aikaa, eikä meillä kastiketta tuollaisen ruuan
yhteydessä lapset käytä. Eli tein pienimmän mahdollisen
annostuksen ja paketin ohjeiden mukaan. Syödessä sekoitin
kastikkeeseen uunitomaatin sisustan, joten ei maistunut niin paljon
pakettisoossille.
Pihvilihana oli Atrian possun
ulkofilettä. Leikkasin 5 kpl noin puolen sentin paksuisia siivuja ja
nuijin ne ohuiksi.
Kuorrutteeseen:
n. 100g suolapahkinöitä (rouhitaan
pieniksi vaikka pakastepussissa kaulimella)
n. 1,5 dl korppujauhoja
1 rkl rosmariinia
0,5tl valkopippuria
1 tl suolaa
1 kanamuna
Nuijitut pihvit pyöritellään
kanamunassa ja sen jälkeen muista kuorruteaineksista tehdyssä
rouheessa. Paistetaan voissa pannulla. Kypsyvät nopeasti. Paistoaika
noin minuutti/puoli.
Periaatteessa kaikki muut aterian osat
saa tehtyä siinä ajassa, kun perunat paistuvat. Tosin Arttu nyt
häsäsi apukokkina pilkkomassa ja asettelemassa kasviksia vuokaan,
siinä sivussa tempaisi pari kanamunaa rikki pöydälle ym tällaista
ylimääräistä touhua. Pihvejä sain pannulle vasta siinä
vaiheessa, kun kaikki muu olikin jo valmiina. Nyt sitten pitäisi
vielä pilkkoa lihasta ylijäänyt osa ja siivota sotkut... yhtään
paljon huvittaisi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti