maanantai 17. kesäkuuta 2013

Etikkaiset tomaattisinihomejuustorullat

Yksilöllisten lahjojen verkkokauppa Lahjat.net



Pohja:

3 dl vettä
n. 1kg vehnäjauhoja (osa laitetaan vasta pöydällä vaivatessa)
1 tl suolaa
150g pehmeää margariinia

Margariini sulatetaan notkeaksi. Kulhoon vesi, suola ja osa jauhoista sekä välillä sekoitellen pehmeä margariini joukkoon lisäten. Tehdään kiinteä massa ja annetaan olla jääkaapissa täytteen teon ajan. Loput jauhoista alustetaan joukkoon alustamis- ja kaulintavaiheessa.

Täyte:

5 tomaattia
50g sinihomejuustoa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 vihreä paprika
2 munaa
1 dl korppujauhoja (kuivasta leivästä pilkotutkin palat käy, esim. paahtoleipä)
200g juustoraastetta
basilikaa
rouhittua pippurisekoitusta

Paprika ja tomaatit pilkotaan paloiksi, mukaan kulhoon muut ainekset. Sekoitetaan sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Tahna voi näyttää hiukan löysältä, mutta annetaan sen vuoksi vetäytyä jääpissa vartin verran, jolloin korppujauhot/leipämurut ehtivät turvota.

Rullat tehdään korvapuustien tapaan eli kaulitaan levyt (itse jaon taikinan kahteen osaan, jolloin täytteiden jakaminenkin on helpompaa) ja levitetään täytteet levyille. Sitten vaan rullataan. Taikina on rullausvaiheessakin vielä melkoisen pehmeää, joten apuna kannattaa käyttää paistinlastaa ja sillä kääntää aina osa rullasta kerrallaan reilulla otteella → täytteet eivät lähde pursoamaan tai jää klönteille.

Rullasta leikataan parin sentin paksuisia viipaleita. Voidellaan munalla ennen uuniin laittoa. Uunissa ne saavat olla 200 asteessa (en huomannut katsoa aikaa, sävelsin ohjeen vasta nyt illalla) noin 20-30 minuuttia. Tuosta ainesmäärästä sain kasaan 27 annosta.

Aika paljon tullut nyt tomaattiin liittyviä ohjeita, mutta ne oli tarjouksessa jo viime viikolla. Eikä tässäkään vielä ole se koko syy, miksi tomaattia näin satokautena pyrin käyttämään mahdollisimman paljon. Yksi syy on se, että olen itse ollut tomaatille todella allerginen ja siedätyksen avulla sitä nykyään pystyn syömään jopa raakana :) Toinen syy on se hinta ja saatavuus tällä hetkellä. Kolmas syy on ihan tieteellinen. Siitä kuitenkin lisää myöhemmin. Sain juuri viimeisen ”rullapellin” uunista ja saunassa on miellyttävämpi hikoilla kuin keittiössä eli sinne.

Ps. 27 rullasta on tällä hetkellä jäljellä enää 9 viimeisellä kuumalla pellillä. Itse olen maistanut yhden ennen ohjeen julkaisemista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti