Pohja:
3 dl vettä
n. 1kg vehnäjauhoja (osa laitetaan
vasta pöydällä vaivatessa)
1 tl suolaa
150g pehmeää margariinia
Margariini sulatetaan notkeaksi.
Kulhoon vesi, suola ja osa jauhoista sekä välillä sekoitellen
pehmeä margariini joukkoon lisäten. Tehdään kiinteä massa ja
annetaan olla jääkaapissa täytteen teon ajan. Loput jauhoista
alustetaan joukkoon alustamis- ja kaulintavaiheessa.
Täyte:
5 tomaattia
50g sinihomejuustoa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 vihreä paprika
2 munaa
1 dl korppujauhoja (kuivasta leivästä
pilkotutkin palat käy, esim. paahtoleipä)
200g juustoraastetta
basilikaa
rouhittua pippurisekoitusta
Paprika ja tomaatit pilkotaan paloiksi,
mukaan kulhoon muut ainekset. Sekoitetaan sauvasekoittimella
tasaiseksi tahnaksi. Tahna voi näyttää hiukan löysältä, mutta
annetaan sen vuoksi vetäytyä jääpissa vartin verran, jolloin
korppujauhot/leipämurut ehtivät turvota.
Rullat tehdään korvapuustien tapaan
eli kaulitaan levyt (itse jaon taikinan kahteen osaan, jolloin
täytteiden jakaminenkin on helpompaa) ja levitetään täytteet
levyille. Sitten vaan rullataan. Taikina on rullausvaiheessakin vielä
melkoisen pehmeää, joten apuna kannattaa käyttää paistinlastaa
ja sillä kääntää aina osa rullasta kerrallaan reilulla otteella
→ täytteet eivät lähde pursoamaan tai jää klönteille.
Rullasta leikataan parin sentin
paksuisia viipaleita. Voidellaan munalla ennen uuniin laittoa.
Uunissa ne saavat olla 200 asteessa (en huomannut katsoa aikaa,
sävelsin ohjeen vasta nyt illalla) noin 20-30 minuuttia. Tuosta
ainesmäärästä sain kasaan 27 annosta.
Aika paljon tullut nyt tomaattiin
liittyviä ohjeita, mutta ne oli tarjouksessa jo viime viikolla. Eikä
tässäkään vielä ole se koko syy, miksi tomaattia näin
satokautena pyrin käyttämään mahdollisimman paljon. Yksi syy on
se, että olen itse ollut tomaatille todella allerginen ja
siedätyksen avulla sitä nykyään pystyn syömään jopa raakana :)
Toinen syy on se hinta ja saatavuus tällä hetkellä. Kolmas syy on
ihan tieteellinen. Siitä kuitenkin lisää myöhemmin. Sain juuri
viimeisen ”rullapellin” uunista ja saunassa on miellyttävämpi
hikoilla kuin keittiössä eli sinne.
Ps. 27 rullasta on tällä hetkellä
jäljellä enää 9 viimeisellä kuumalla pellillä. Itse olen
maistanut yhden ennen ohjeen julkaisemista...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti