maanantai 17. kesäkuuta 2013

Tomaattiset kermaperunat ja punaviinipihvit




Leikkasi eilen vielä tälle päivällä yhdet pihvit ja loput lihasta pilkoin pakkseen. Punaviinikastiketta jäi yli pari desiä, joten lantrasin siitä öljyllä marimadin tämän päivän lihoille. Mukaan suolaa ja rosmariinia ruokalusikallinen. Pihvit oli marinadissa parisen tuntia jääkaapissa ennen paistamista.  Paistaminen kuten eilisillä pihveillä - Ohje tästä.

Kermaperunat laitoin valmiista perunasipulisekoituksesta. Joukkoon muutama tomaatti lohkottuina, suolaa, sinihomejuustoa noin 100 grammaa, purkki ruokakermaa, pippuria, basilikaa ja vettä niin, että seos peittyy. Uunissa puolisen tuntia 225 asteessa. Jos tuntuu, että on liian vetisen oloista uunista otettaessa, niin kannattaa antaa vetäytyä viitisen minuuttia ennen tarjoilua.

Kastikejauhe olisi varmaan saattanut toimia paremmin, jos sen olisi suoraan sekoittanut öljyyn. Laitan kokeiluun vielä tämän kesän aikana. Tarjoushinta oli kaksi pakettia eurolla, joten vielä sitä on useampi pussi kaapissa jemmassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti