Valkosipulisämpylöiden lisäksi
tuhosin leivonta-ainekaapin sisältöä enemmänkin. Löytyi joululta
jäänyt glögimaustepussi ja korvapuusteihin tarvittava kaneli oli
päässyt loppumaan, joten... Glögimausteessahan on periaatteessa
pullamausteet ja siitä se ajatus sitten lähti.
1 l maito
2 pss kuivahiivaa
3 munaa
2 dl sokeria
200g voita
25g glögimaustetta
n. 1kg vehnäjauhoja (kaikkia ei
käytetä taikinaan ennen alustamista)
ripaus suolaa
Väliin sulatettua rasvaa, sokeria ja
rusinoita.
Maito lämmitetään kädenlämpöiseksi.
Glögimausteen kannattaa antaa kymmenisen minuuttia pehmetä maidon
seassa. Hiiva sekoitetaan jauhoihin. Loput aineet sekoitetaan
joukkoon. Pullista tulee pehmeitä, kun osan jauhoista jättää
lisättäväksi vasta ensimmäisen taikinan nostatuksen jälkeen.
Rasva lisätään ennen nostatusta. Taikina saa jäädä tässä
vaiheessa hieman ”pehmeäksi”.
Nostatuksen jälkeen lisätään loput
jauhoista tarpeen mukaan. Kaulitaan normaalit korvapuustilevyt,
voidellaan rasvalla, lisätään sokeri ja rusinat. Pyöritellään
rullaksi, leikataan, voidellaan ja nostatetaan toistamiseen ennen
paistamista 225 asteessa n. 15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti