tiistai 4. kesäkuuta 2013

Glögimauste-rusinakorvapuustit




Valkosipulisämpylöiden lisäksi tuhosin leivonta-ainekaapin sisältöä enemmänkin. Löytyi joululta jäänyt glögimaustepussi ja korvapuusteihin tarvittava kaneli oli päässyt loppumaan, joten... Glögimausteessahan on periaatteessa pullamausteet ja siitä se ajatus sitten lähti.

1 l maito
2 pss kuivahiivaa
3 munaa
2 dl sokeria
200g voita
25g glögimaustetta
n. 1kg vehnäjauhoja (kaikkia ei käytetä taikinaan ennen alustamista)
ripaus suolaa

Väliin sulatettua rasvaa, sokeria ja rusinoita.

Maito lämmitetään kädenlämpöiseksi. Glögimausteen kannattaa antaa kymmenisen minuuttia pehmetä maidon seassa. Hiiva sekoitetaan jauhoihin. Loput aineet sekoitetaan joukkoon. Pullista tulee pehmeitä, kun osan jauhoista jättää lisättäväksi vasta ensimmäisen taikinan nostatuksen jälkeen. Rasva lisätään ennen nostatusta. Taikina saa jäädä tässä vaiheessa hieman ”pehmeäksi”.

Nostatuksen jälkeen lisätään loput jauhoista tarpeen mukaan. Kaulitaan normaalit korvapuustilevyt, voidellaan rasvalla, lisätään sokeri ja rusinat. Pyöritellään rullaksi, leikataan, voidellaan ja nostatetaan toistamiseen ennen paistamista 225 asteessa n. 15 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti