keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Pitsireunaiset vaniljalätyt ja pieni niksivinkki



 1 l maitoa
1 tl suolaa
3 munaa
0,5 dl vaniljasokeria
n. 0,5 kg vehnäjauhoja
paistamiseen margariinia

Sekoitetaan ja annetaa turvota jonkin aikaa (30min). Tulee aika tuhti taikina, mutta meillä on keittiössä +28 astetta, niin ei kovin kauan jaksa hellan ääressä kökkiä. Reilusti rasvaa pannulle ja taikinaa sen verran, että ei peitä kokonaan pannun pohjaa → rasva pääsee ”poreilemaan” taikinan reunat rapeiksi.

Laitoin taikinan päästä auki revittyyn maitopurkkiin, jolloin pannulle kaataminen sujuu näppärästi ja taikina ei tiputtele sotkuja pöydälle. Purkin sisäpinta on niin liukas, että valuttaa reunataikinat takaisin purkin sisälle. Lisäksi, jos ei jaksa paistaa koko taikinaa kerralla, sen voi laittaa maitopurkissa jääkaappiin. Säilyy hyvin seuraavaan päivään, eikä purkki vie jääkaapissa niin paljon tilaa kuin kulho.

 
    
    
    
    
    
    
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti