1 tl suolaa
3 munaa
0,5 dl vaniljasokeria
0,5 dl vaniljasokeria
n. 0,5 kg vehnäjauhoja
paistamiseen margariinia
Sekoitetaan ja annetaa turvota jonkin
aikaa (30min). Tulee aika tuhti taikina, mutta meillä on keittiössä
+28 astetta, niin ei kovin kauan jaksa hellan ääressä kökkiä.
Reilusti rasvaa pannulle ja taikinaa sen verran, että ei peitä
kokonaan pannun pohjaa → rasva pääsee ”poreilemaan” taikinan
reunat rapeiksi.
Laitoin taikinan päästä auki
revittyyn maitopurkkiin, jolloin pannulle kaataminen sujuu näppärästi
ja taikina ei tiputtele sotkuja pöydälle. Purkin sisäpinta on niin
liukas, että valuttaa reunataikinat takaisin purkin sisälle.
Lisäksi, jos ei jaksa paistaa koko taikinaa kerralla, sen voi
laittaa maitopurkissa jääkaappiin. Säilyy hyvin seuraavaan
päivään, eikä purkki vie jääkaapissa niin paljon tilaa kuin
kulho.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti