sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Jogurttiomenalätyt


    
    
    
    
    
    
    



5 dl maitoa
1 dl hapotettua kivennäisvettä
4 munaa
2 rkl vanilliinisokeria
1 Piltti-prk omenahilloa (laitoin omatekoista)
5 rkl maustamatonta jogurttia
1 tl kanelia
2 dl vehnäjauhoja
rasvaa paistamiseen

Tämä ohje ei sovi heikkohermoisen paistettavaksi. On todella pehmeä taikina ja kääntäminen onnistuu parhaiten heittämällä.

Kaikki ainekset sekoitetaan ja annetaan taikinan turvota vähintään vartin. Mulla oli parisen tuntia väliä taikinan teon ja paistamisen välillä. Itse paistoin levyn ollessa vitosella (koelätty kutosella ja sitten himmaus.) paistaessa täytyy lätyn yläpinnan antaa hyytyä rauhassa niin, lätty ei hajoa heitettäessä. Rasvaa pitää olla riittävästi.







   
   
   
   
   
   
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti