perjantai 19. heinäkuuta 2013

Punajuurimureke, kasvissose ja mozzarellakastike










Punajuurimureke

1 kg punajuuria
2 dl korppujauhoja
3 munaa
1 prk kermaviiliä
50 g voita
2 tl suolaa
pippurirouhetta (valko-, musta-, viher-, cayennepippuri)
ruohosipulia parin sormen paksuinen nippu
1 dl juustoraastetta

 
Punajuuret keitetään (n. 45 min) ja kuoritaan. Lisätään muut aineet kippoon, paitsi ruohosipuli. Sekoitetaan sekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisätään joukkoon ruohosipuli. Massan voi tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä iltana, koska se on hyvä valuttaa jääkaapissa siivilässä ainakin tunnin ennen paistamista. Massa laitetaan pellille, ripotellaan päälle juustoraaste ja paistetaan 225 asteessa n. 45 min.












Kasvissose

8-10 pientä perunaa
2 pss kasvispakastetta (papu/herne/porkkana/kukkakaali)
0,5 dl maitoa
n. 30 g voita
suolaa

Perunat kuoritaan, pilkotaan ja keitetään kasvikset kypsiksi kaikki kerralla. Kaadetaan keitin vesi pois. Lisätään muut aineet (suolaa oman maun mukaan). Ainekset soseutetaan.






Mozzarellakastike

2 rkl voita
5 dl maitoa
1 prk ruokakermaa
3 rkl vehnäjauhoja
100 g mozzarellaa
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
(ruohosipulia)

Sulata voi kattilassa. Sekoita vehnajauhot maitoon (ei saa olla paakkuja) ja lisää hieman sulaneet rasvan joukkoon. Anna kiehahtaa. Lisää ruokakerma, mausteet ja mozzarellan palat. Annetaan kiehua miedolla lämmöllä, kunnes juustopalat ovat sulaneet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti