Punajuurimureke
1 kg punajuuria
2 dl korppujauhoja
3 munaa
1 prk kermaviiliä
50 g voita
2 tl suolaa
pippurirouhetta (valko-, musta-,
viher-, cayennepippuri)
ruohosipulia parin sormen paksuinen
nippu
1 dl juustoraastetta
Punajuuret keitetään (n. 45 min) ja
kuoritaan. Lisätään muut aineet kippoon, paitsi ruohosipuli.
Sekoitetaan sekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisätään joukkoon
ruohosipuli. Massan voi tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä
iltana, koska se on hyvä valuttaa jääkaapissa siivilässä ainakin
tunnin ennen paistamista. Massa laitetaan pellille, ripotellaan
päälle juustoraaste ja paistetaan 225 asteessa n. 45 min.
Kasvissose
8-10 pientä perunaa
2 pss kasvispakastetta
(papu/herne/porkkana/kukkakaali)
0,5 dl maitoa
n. 30 g voita
suolaa
Perunat kuoritaan, pilkotaan ja
keitetään kasvikset kypsiksi kaikki kerralla. Kaadetaan keitin vesi
pois. Lisätään muut aineet (suolaa oman maun mukaan). Ainekset
soseutetaan.
Mozzarellakastike
2 rkl voita
5 dl maitoa
1 prk ruokakermaa
3 rkl vehnäjauhoja
100 g mozzarellaa
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
(ruohosipulia)
Sulata voi kattilassa. Sekoita
vehnajauhot maitoon (ei saa olla paakkuja) ja lisää hieman sulaneet
rasvan joukkoon. Anna kiehahtaa. Lisää ruokakerma, mausteet ja
mozzarellan palat. Annetaan kiehua miedolla lämmöllä, kunnes
juustopalat ovat sulaneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti