Sulatin pakkasen, joten juhannuksesta jääneistä lihoista kikkailin vielä tällaisen aterian.Ohje viidelle henkilölle. Työjärjesty
kannattaa tehdä niin, että kasvisten kiehuessa valmistelee pihvit.
Kasvissose:
2 perunaa/hlö
300g porkkanoita
1 prk ruokakermaa
suolaa
nokare voita
Kuori kasvikset, pilko (mitä pienenpiä
paloja, sitä nopeammin kypsyvät) ja suolalla maustetussa vedessä.
Kasvisten ollessa pehmeitä, kaada ylimääräinen keitinvesi pois.
Lisää purkillinen ruokakermaa, voi ja tarvittaessa suolaa. Soseuta
tasaiseksi seokseksi. Laita seos vuokaan ja paista uunin alaosassa
pihvien kanssa 250 asteessa noin 20 min.
Pihvit:
5 kpl possun ulkofileetä
5 siivua pekonia
½ paprika
1 sipuli
(2 rkl) chilituorejuuston jämät
(50 g) mozzarellan jämät
50 g goudajuustoa raastettuna
0,5 dl öljyä
suolaa
rouhittua pippuria myllystä
Kannattaa aloittaa täytteestä:
leikkaa pekoni suikaleiksi (saksilla)
ja ruskista pannulla. Lisää joukkoon pilkottu sipuli ja paprika.
Niiden kypsyessä ehtii nuijimaan pihvit mahdollisimman ohuiksi
levyiksi. Lisää lämpimään täytteeseen tuorejuusto ja paloiteltu
mozzarella. Sekoita niin, että juustot sulavat ja leviävät
tasaisesti täytteen joukkoon.
Laita lautaselle öljy ja kostuta
pihvilevyt siinä lisäten samalla pippuri ja suola pihvien pintaan.
Laita täyte öljytyn pihvin päälle ja ripottele lisäksi
goudajuustoraastetta. Taita pihvi kaksinkerroin. Paista pellillä
uunin keskiosassa 250 asteessa 20 min/niin kauan kuin pihvit
ruskistuvat.
Jälkkärinä oli Annin leipomaa raparperipiirakkaa. Ohje on ihan hänen itsensä soveltama, joten sitä en voi paljastaa. Anni sanoi pihviateriasta, että on varsinainen "gourmet gold" :) piirakan teossa hänelle täytyy nostaa hattua ja sanoa, että tekee paremman piirakkapohjan kuin itse teen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti