torstai 4. heinäkuuta 2013

Kasvissoselaatikko ja täytetyt pihvit








Sulatin pakkasen, joten juhannuksesta jääneistä lihoista kikkailin vielä tällaisen aterian.Ohje viidelle henkilölle. Työjärjesty kannattaa tehdä niin, että kasvisten kiehuessa valmistelee pihvit.



Kasvissose:

2 perunaa/hlö
300g porkkanoita
1 prk ruokakermaa
suolaa
nokare voita

Kuori kasvikset, pilko (mitä pienenpiä paloja, sitä nopeammin kypsyvät) ja suolalla maustetussa vedessä. Kasvisten ollessa pehmeitä, kaada ylimääräinen keitinvesi pois. Lisää purkillinen ruokakermaa, voi ja tarvittaessa suolaa. Soseuta tasaiseksi seokseksi. Laita seos vuokaan ja paista uunin alaosassa pihvien kanssa 250 asteessa noin 20 min.

Pihvit:

5 kpl possun ulkofileetä
5 siivua pekonia
½ paprika
1 sipuli
(2 rkl) chilituorejuuston jämät
(50 g) mozzarellan jämät
50 g goudajuustoa raastettuna
0,5 dl öljyä
suolaa
rouhittua pippuria myllystä

Kannattaa aloittaa täytteestä:
leikkaa pekoni suikaleiksi (saksilla) ja ruskista pannulla. Lisää joukkoon pilkottu sipuli ja paprika. Niiden kypsyessä ehtii nuijimaan pihvit mahdollisimman ohuiksi levyiksi. Lisää lämpimään täytteeseen tuorejuusto ja paloiteltu mozzarella. Sekoita niin, että juustot sulavat ja leviävät tasaisesti täytteen joukkoon.

Laita lautaselle öljy ja kostuta pihvilevyt siinä lisäten samalla pippuri ja suola pihvien pintaan. Laita täyte öljytyn pihvin päälle ja ripottele lisäksi goudajuustoraastetta. Taita pihvi kaksinkerroin. Paista pellillä uunin keskiosassa 250 asteessa 20 min/niin kauan kuin pihvit ruskistuvat.
Jälkkärinä oli Annin leipomaa raparperipiirakkaa. Ohje on ihan hänen itsensä soveltama, joten sitä en voi paljastaa. Anni sanoi pihviateriasta, että on varsinainen "gourmet gold" :) piirakan teossa hänelle täytyy nostaa hattua ja sanoa, että tekee paremman piirakkapohjan kuin itse teen.


Aubrey luonnonkosmetiikkaa lähes 50 vuoden kokemuksella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti