tiistai 30. heinäkuuta 2013

Tatzikilihapullat ja pastaa mozzarellakastikkeella


Lihapullat (45 kpl)

350g sikanautajauhelihaa
350g naudan jauhelihaa
1 dl tatzikia
3 munaa
1 dl korppujauhoja
3 tl suolaa
rouhittua pippurisekoitusta

Nopea ja helppo lihapullataikina, jonka voi tehdä jo vaikka edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi.
Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään tasaiseksi massaksi. Annetaan levätä jääkaapissa ennen paistamista ainakin vartin verran. Pyöritellään massa pulliksi ja paistetaan pannulla (/uunissa).

 
Pasta + mozzarellakastike

250g pastaa
1 rkl öljyä
2 tl suolaa
4 kaltattua tomaattia
1 pkt mozzarellaa
0,5 dl tuoretta basilikaa pilkottuna
1 sipuli pilkottuna
4 valkosipulinkynttä raastettuna



Tomaattien kalttaus: leikataan tomaattien päälle pienet viillot ja keitetään kiuhuvassa vedessä pari minuuttia. Jäähdytetään hetken kylmässä vedessä ennen kuin nypitään kuori irti.

 

Tomaattien keitin veteen lisätään suola ja öljy, jossa pasta kypsennetään. Muut ainekset sekoitetaan kulhossa ja lisätään pastakattilaan ennen kuin pasta on täysin valmista. Keitetään sen aikaa, mitä pastan kypsymistä on jäljellä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti