sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Täytetytlätyt


   
   
   
   
   
   
   



Lättytaikina (12 kpl)

8dl maitoa
2 munaa
0,5 kg vehnäjauhoja
1 tl suolaa
paistamiseen rasvaa

Sekoitetaan ainekset keskenään ja annetaan taikinan turvota puolisen tuntia. Paistetaan rasvassa. Paistaminen vaatii hyväpintaisen pannun ja runsaasti rasvaa, koska lätyistä tulee ohuita.

Täytteen tein jämistä ja kasvimaalta saaduista yrteistä.

1 prk kermaviiliä
10 lihapullaa
3 suikaletta pekonia
3 pientä sipulia
100g juustoraastetta
tilliä
ruohosipulia
pippurirouhetta
ripaus suolaa
tomaattia suikaleina
kurkkua suikaleina

Kermaviiliin sekoitetaan silputtu tilli ja ruohosipuli sekä suola, ja pippurirouhe. Annetaan maustua jääkaapissa sen aikaa, kun paistetaan pekoni, sipulisilppu ja lihapullat pannulla. Paistokset lisätään kermaviilisekoitukseen ja sauvasekoittimella muussataan kaikki tasaiseksi tahnaksi.

Tahna levitetään lätyn päälle, lisätään juustoraastetta ja muita täytteitä maun mukaan. Annokset lämmitetään ennen tarjoilua, joko mikrossa tai uunipellillä. Lisukkeina kuvassa on sokerihernettä, sinaappisalaattia (ostin ruukun pari viikkoa sitten Lidlin tarjouksesta ja istutin kasvimaalle juurakon) sekä tavallista lehtisalaattia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti