Lättytaikina (12 kpl)
8dl maitoa
2 munaa
0,5 kg vehnäjauhoja
1 tl suolaa
paistamiseen rasvaa
Sekoitetaan ainekset keskenään ja
annetaan taikinan turvota puolisen tuntia. Paistetaan rasvassa.
Paistaminen vaatii hyväpintaisen pannun ja runsaasti rasvaa, koska
lätyistä tulee ohuita.
Täytteen tein jämistä ja kasvimaalta
saaduista yrteistä.
1 prk kermaviiliä
10 lihapullaa
3 suikaletta pekonia
3 pientä sipulia
100g juustoraastetta
tilliä
ruohosipulia
pippurirouhetta
ripaus suolaa
tomaattia suikaleina
kurkkua suikaleina
Kermaviiliin sekoitetaan silputtu tilli
ja ruohosipuli sekä suola, ja pippurirouhe. Annetaan maustua
jääkaapissa sen aikaa, kun paistetaan pekoni, sipulisilppu ja
lihapullat pannulla. Paistokset lisätään kermaviilisekoitukseen ja
sauvasekoittimella muussataan kaikki tasaiseksi tahnaksi.
Tahna levitetään lätyn päälle,
lisätään juustoraastetta ja muita täytteitä maun mukaan.
Annokset lämmitetään ennen tarjoilua, joko mikrossa tai
uunipellillä. Lisukkeina kuvassa on sokerihernettä,
sinaappisalaattia (ostin ruukun pari viikkoa sitten Lidlin
tarjouksesta ja istutin kasvimaalle juurakon) sekä tavallista
lehtisalaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti