torstai 24. lokakuuta 2013

Täytetyt kauraleivät






Leipätaikina:

1 l      vettä
1 tl     suolaa
3 dl    kaurahiutaleita
2 pss  kuivahiivaa
n. 1kg vehnäjauhoja

Sekoitetaan suola, kaurahiutaleet, hiiva ja jauhot kädenlämpöiseen veteen. Jauhot lisäillään pikkuhiljaa sekoitusten välissä. Annetaan nousta liinan alla puolisen tuntia. Jaetaan taikina neljään osaan, joista jokainen kaulitaan ohueksi levyksi.

Täyte:

400g sikanautajauhelihaa
2       isoa sipulia
1       vihreä paprika
50g   valkosipulirasvaa Ohje tästä

Paistetaan jauheliha kypsäksi ja lisätään joukkoon sipulin ja paprikan palat. Täyte on valmis, kun kasvikset ovat hiukan pehmenneet. Levitetään täyte kaulituille leipälevyille ja rullataan levyt kiinni. Rullien päät kannattaa kääntää alaspäin, niin täyte ei valu leipien ollessa uunissa pois niiden sisältä. Ennen paistamista annetaan leipien vielä nousta pellillä noin vartin verran. Paistetaan (rullan paksuudesta riippuen) 20-30 min 225 asteessa. Paistamisen jälkeen voidellaan leivät vedellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti