Leipätaikina:
1 l vettä
1 tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
2 pss kuivahiivaa
n. 1kg vehnäjauhoja
Sekoitetaan suola, kaurahiutaleet,
hiiva ja jauhot kädenlämpöiseen veteen. Jauhot lisäillään
pikkuhiljaa sekoitusten välissä. Annetaan nousta liinan alla
puolisen tuntia. Jaetaan taikina neljään osaan, joista jokainen
kaulitaan ohueksi levyksi.
Täyte:
400g sikanautajauhelihaa
2 isoa sipulia
1 vihreä paprika
Paistetaan jauheliha kypsäksi ja
lisätään joukkoon sipulin ja paprikan palat. Täyte on valmis, kun
kasvikset ovat hiukan pehmenneet. Levitetään täyte kaulituille
leipälevyille ja rullataan levyt kiinni. Rullien päät kannattaa
kääntää alaspäin, niin täyte ei valu leipien ollessa uunissa
pois niiden sisältä. Ennen paistamista annetaan leipien vielä
nousta pellillä noin vartin verran. Paistetaan (rullan paksuudesta
riippuen) 20-30 min 225 asteessa. Paistamisen jälkeen voidellaan leivät vedellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti