keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Punajuuripihvit, joiden valmistus kannattaa aloittaa ennen kuin nälkä iskee



Ohjeen mukaisista määristä tuli muistaakseni 24 pihviä.

6         isoa perunaa
5         isoa porkkanaa
500g   punajuuria
4         pientä sipulia
50g     voita
1 prk   ruokakermaa
4         munaa
1 dl     vettä
2 rkl    chilijauhetta
1 tl      valkopippurijauhetta
           suolaa maun mukaan
                                                                                    paistamiseen valkosipulirasvaa  
                                                                                    Valkosipulirasvan ohje

Kiehautin perunat ja porkkanat samassa kattilassa kuorineen kypsiksi, punajuuret samoin toisessa kattilassa (niistä irtoaa väriä). Kypsät juurekset kuoritaan, lisätään sekaan voi, ruokakerma, vesi, sipulin palat, munat ja mausteet. Kaikki ainekset soseutetaan tasaiseksi massaksi. Suolan maku kannattaa tarkistaa soseuttamisen jälkeen kasvisten suuren määrän vuoksi. Seos saa olla sen verran ”notkeaa”, että uunipellille kauhasta kaataessa, se leviää levyksi. Esipaistetaan uunissa n. 20 min 225 asteessa.

Jos kaikkia pihvejä ei syödä kerralla, ne voi pakastaa esipaistamisen jälkeen. Pakastaminen kannattaa tehdä tasapohjaisessa rasiassa ja pihvien väliin laittaa palat leivinpaperia, niin eivät jämähdä yhteen.

Ennen tarjoilua paistoin pihvejä valkosipulirasvassa pannulle sen verran, että saivat väriä. Punajuuripihvit sopivat esim. uuniperunoiden kanssa syötäviksi. Lohkoperunat tässä tapauksessa eivät ehtineet kuvaan asti... Johtui kai siitä, kun nälkäläiset joutuivat sapuskaansa odottamaan tavallista pidempään juuresten kiehumisen vuoksi :)

Piilarit Netistä - Vaikka tien päältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti