Ohjeen mukaisista määristä tuli muistaakseni 24
pihviä.
6 isoa perunaa
5 isoa porkkanaa
500g punajuuria
4 pientä sipulia
50g voita
1 prk ruokakermaa
4 munaa
4 munaa
1 dl vettä
2 rkl chilijauhetta
1 tl valkopippurijauhetta
suolaa maun mukaan
paistamiseen valkosipulirasvaa
Kiehautin perunat ja porkkanat samassa
kattilassa kuorineen kypsiksi, punajuuret samoin toisessa kattilassa
(niistä irtoaa väriä). Kypsät juurekset kuoritaan, lisätään
sekaan voi, ruokakerma, vesi, sipulin palat, munat ja mausteet. Kaikki ainekset soseutetaan
tasaiseksi massaksi. Suolan maku kannattaa tarkistaa soseuttamisen
jälkeen kasvisten suuren määrän vuoksi. Seos saa olla sen verran
”notkeaa”, että uunipellille kauhasta kaataessa, se leviää
levyksi. Esipaistetaan uunissa n. 20 min 225 asteessa.
Jos kaikkia pihvejä ei syödä
kerralla, ne voi pakastaa esipaistamisen jälkeen. Pakastaminen
kannattaa tehdä tasapohjaisessa rasiassa ja pihvien väliin laittaa
palat leivinpaperia, niin eivät jämähdä yhteen.
Ennen tarjoilua paistoin pihvejä
valkosipulirasvassa pannulle sen verran, että saivat väriä.
Punajuuripihvit sopivat esim. uuniperunoiden kanssa syötäviksi.
Lohkoperunat tässä tapauksessa eivät ehtineet kuvaan asti...
Johtui kai siitä, kun nälkäläiset joutuivat sapuskaansa
odottamaan tavallista pidempään juuresten kiehumisen vuoksi :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti