keskiviikko 16. lokakuuta 2013
Tilanpuutteessa kuivaus on hyvä säilöntäkeino
Kasvimaan laittelin jokunen viikko sitten talvikuntoon ja kävin leikkaamassa viimeiset ruohosipulit talteen. Koska pakastin on melkoisen täynnä omenahilloja ja mehuja, niin päätin kokeilla ensimmäistä kertaa kuivaamista säilöntäkeinona.
Omenoita tuli runsaasti tänä syksynä ja pakkanen täyttyi nopeasti hilloista ja mehuista.
Uunissa kuivaaminen vie muutaman tunnin omenoiden kohdalla. Lämpötila pidetään noin 50 asteessa ja uunin luukun tulee olla raollaan. Itse laitoin luukun väliin valkosipulipuristimen varmistukseksi, että kukaan ei vahingossa käy luukkua sulkemassa.
Suppiksia kuivattelin ihan pelkästään pellillä paperin päällä. Vuorokaudessa sienet kuivuivat säilömiskelpoisiksi huoneilmassa.
Uunissakin kokeilin sienten kuivatusta, mutta mielestäni ilmakuivatus on niiden kohdalla parempi vaihtoehto.
Pieneen tilaan mahtuu, kuten alta huomaa ja säilytykseen voi hyödyntää kaikki paperiset sokeri- ja jauhopussit.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti