maanantai 8. huhtikuuta 2013

Marenkiötököitä


Lux-Case


Eilinen leipomispäivä meni plörinäksi alusta asti. Tätini on sairastanut pitkään ja eilinen tieto siitä, että tunnit olivat vähissä, vaati hiukan ylimääräistä tekemistä käsille ja aivoille lisätietoja odotellessa.

Marenkitaikinan jouduin tekemään pariin kertaan. Viimeksi olen tehnyt marenkeja varmaan kymmenen vuotta sitten, joten taidot oli vähän ruosteessa sen suhteen. Pari paketillista meni kanamunia kaikkiaan, kun ajattelin tehdä taikinan tuplana. Sitten homma vähän levisi käsiin, kun ylimääräisiä keltuaisia ja pilalle mennyttä taikinaa jäi yli. Kaikki tuli kuitenkin hyötykäyttöön ja laittelen nyt tekeleet muidenkin pällisteltäviksi. Ei musta kyllä mitään sokerileipuri tule :)



Marengin ohje

4     munan valkuaista
2,5dl    sokeria
karamellivärejä (itse käytin keltaista ja vihreää)
karkkeja koristeluun (lakua)

1. Vatkaa valkuaiset jäykäksi vaahdoksi. Käsivispilällä aikaa tähän meni n. 5 min.
2. Lisää sokeri vähitellen joukkoon ja jatka vaahdon vatkaamista kovemmaksi.
3. Jaa taikina niin moneen osaan kuin aiot käyttää eri värejä. Pursota ötökät pellille ja paista noin tunti 125 asteeessa. Anna jäähtyä ennen koristelua.
4. Itse kiinnitin lakusilmät ja -tuntosarvet sulatetulla sokerilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti