”Mitäs tänään syötäisiin?”
”Makkarakeittoa.” Ja sitten olikin
junnu jo koluamassa kaappeja ja hakemassa puukkoa, että pilkkoisi
aineksia. Aiemmin jo oltiin paisteltu keiton keralle Pellavansiemenleipää.
Tämmöinen soppa siitä sitten syntyi:
2 pss vihannessekoitusta
1 pkt uunimakkaraa
1 prk tomaattipyrettä
½ pss makaroonia
1 lihaliemikuutio
1 tl voimakasta chilijauhetta
1 pieni punainen paprika
1 pieni vihreä paprika
n. 10cm:n pätkä varsiselleristä
1/3 tuoreesta, keskikokoisesta
kukkakaalista
vettä niin paljon, että kaikki
ainekset peittyvät
Kaikki ainekset kattilaan pilkottuina
ja vesi päälle. Kiehautin ensin nopeasti keiton ja sen jälkeen
laskin levyn lämpötilan heti neloselle. Kattila (3l) meni sen
verran täyteen, että ylihiehumisvaara on enemmän kuin suuri. Muhia
tuo saa vähintään semmoisen puolisen tuntia, että kukkakaalit
kypsyvät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti