keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Punajuurikierteet (n. 36 kpl)




12 pientä perunaa
5 pientä punajuurta
2 dl korppujauhoja
1 muna
suolaa
nokare voita



Juurekset kuoritaan ja keitetään kypsiksi. Kaadetaan keitinvesi pois. Joukkoon lisätään loput ainekset ja survotaan seos tasaiseksi. 


Massan pitää olla niin jämäkkää, että siitä voi tehdä kuvioita seoksen pinnalle.











Itse teen pursotin pussin aina pakastepussista, koska se on helppo heittää käytön jäkeen menemään ilman tiskausta.















Juuresmassasta pursotetaan pellille noin parin senttimetrin halkaisijaltaan olevia kierteitä. 















Paistetaan 225 asteessa noin vartti. HUOM! Uunin luukun avaamista kannattaa välttää paiston aikana, jotta kierteet eivät läsähdä.












 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti