keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Punainen perunamuussi ja lihakastike


   
   
   
   
   
   
   







Lihaköntsästä jäi vielä yhteen ruokaan, joten tein huomisen päiväruuan jo valmiiksi. Pakkohan sitä oli jo yksi annos vetästä ihan "vaan maistetaan" -meiningillä Artun kanssa. Poika oli ensimmäisenä kattilalla innoissaan testaamassa punaisen muussin makua :)

Muussiin:

10 perunaa
4 punajuurta
1 sipuli
2dl keitinvettä
n. 2dl maitoa
nokare voita
suolaa





 Soseutetaan keitetyt kasvikset ja muut aineet.












Lihakastikkeeseen:

n. 400g possua paloina
3 rkl vehnäjauhoja
n. 30g voita
kuivattua ruohosipulia
rouhittua pippuria
suolaa

Ruskistetaan lihapalat pannulla. Lisätään joukkoon voi ja annetaan sen sulaa. Sitten jauhot, jotka ruskistetaan lihojen päälle.















Kattilaan noin 1-1,5l vettä, jonne lihat ja mausteet lisätään. Sekoitetaan tasaiseksi ja annetaan maustua miedolla lämmöllä n. 20 min.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti