keskiviikko 7. toukokuuta 2014
Punainen perunamuussi ja lihakastike
Lihaköntsästä jäi vielä yhteen ruokaan, joten tein huomisen päiväruuan jo valmiiksi. Pakkohan sitä oli jo yksi annos vetästä ihan "vaan maistetaan" -meiningillä Artun kanssa. Poika oli ensimmäisenä kattilalla innoissaan testaamassa punaisen muussin makua :)
Muussiin:
10 perunaa
4 punajuurta
1 sipuli
2dl keitinvettä
n. 2dl maitoa
nokare voita
suolaa
Soseutetaan keitetyt kasvikset ja muut aineet.
Lihakastikkeeseen:
n. 400g possua paloina
3 rkl vehnäjauhoja
n. 30g voita
kuivattua ruohosipulia
rouhittua pippuria
suolaa
Ruskistetaan lihapalat pannulla. Lisätään joukkoon voi ja annetaan sen sulaa. Sitten jauhot, jotka ruskistetaan lihojen päälle.
Kattilaan noin 1-1,5l vettä, jonne lihat ja mausteet lisätään. Sekoitetaan tasaiseksi ja annetaan maustua miedolla lämmöllä n. 20 min.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti