keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Täytetty oliivileipä (2kpl)






Taikina:
1 l         vettä
1 tl        suolaa
1prk      tomaattipyrettä
2dl        vehnäleseitä
n. 14 dl vehnäjauhoja
2 pss     kuivahiivaa
1/2 dl    öljyä
n. 2dl    pilkottuja oliiveja





Lämpimän veden joukkoon sekoitetaan suola, tomaattipyree ja vehnäleseet sekä öljy.















Joukkoon oliivin palat ja lisätään jauhot parin desin erissä. Ensimmäiseen desiin kuivahiiva sekoitettuna mukaan.










Annetaan taikinan nouta lämpimässä paikassa puolisen tuntia tai niin kauan, että se on tuplannut kokonsa.

Täytteen voi valmistaa sillä aikaa.









Täyte:
n. 150g  jauhelihaa
2            kynttä valkosipulia
2            pientä suippoparikaa
1            sipuli
2 dl        juustoraastetta
              suolaa ja oreganoa










Ruskistetaan jauheliha pannulla mausteiden kanssa. Levyn sammuttamisen jälkeen lisätään pilkottu sipuli ja paprika sekä raastettu valkosipuli. Annetaan kasvisten pehmetä pannulla levyn jälkilämmöllä.













Jaetaan kohonnut taikina puoliksi ja alustetaan pienellä määrällä jauhoja sopivan pehmoiseksi palloksi.










Taikinapallo kaulitaan noin sentin paksuiseksi levyksi ja lisätään puolet täytteistä ja raastetusta juustosta.










Kääritään täytetty taikinalevy rullaksi. Rullan päät kannattaa kääntää umpeen pötkän alle, niin täytteet eivät valu ulos paistettaessa.

Annetaan rullan nousta ennen paistamista vartin verran ja paistetaan n. 30 min 175 asteessa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti