keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Sunnuntain säästöliekit

Pizza-online.fi:stä tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi netistä!



Tässä pari ruokaohjetta, mitä meillä viikonloppuna syötiin. Sunnuntain ruoka oli todella huokea verrattuna määrään, mutta Anssin pelipäivinä ruokaa menee oikeasti paljon. Lisänä on tietty aamupalat ja muut, mutta tässä nämä viime viikon jämien tuhoamismielessä tehdyt safkat. Meillä meni viiden hengen ruokiin viime viikon aikana 84,37 euroa. Tosin suurimmat kauppaostokset tein torstaina, joten tarvikkeita tälle viikolle on vielä mukavasti.

Valkosipuliperunat jämistä (2kpl 30x24cm vuokia)

n. 2kg perunoita               
6 valkosipulinkynttä           
2 sipulia               
2 lihaliemikuutiota           
kinkun/lihapullien/tms jämiä       
n. 150g juustoraastetta               
vettä

Perunat ja muut pilkottavat kuoritaan/paloitellaan suhteellisen pieniksi/ohuiksi (kypsyvät nopeammin).

Kaikki aineet vuokaan lihaliemikuution kanssa (itse lisäsin suolaa jälkikäteen omaan annokseeni, joten sitäkin voi laittaa kuution lisäksi).

Valkosipulin kynnet kuorin ja raastoin pienimmällä raastimen terällä.

Mukaan laitoin tällä kertaa lihapullia noin 12kpl ja puolet kinkkuleikkelepaketin sisällöstä. (Pentele, Lildlin uusi paistopiste sai tuoksullaan haluamaan croissantteja ja tulos: ostin kinkkupaketin ja tarjousjuustoa. Seurauksen ohjekehitelmä alempana.)

Vettä sen verran, että ainekset peittyy ja halutessa tuo juustoraaste päälle. Laatikko ei sitä välttämättä tarvitse, mutta ainahan se venyvä juusto ruuan seassa... :)

Paistoin noin tunnin 225 asteessa ja sekoittelin välillä. Jos viimesen vartin pitää sekottamatta, niin saa mukavan rapsakan pinnan perunoille.

Hinta-arvio: 4,30e → 2,15e/laatikko*





Kinkkujuustocroissantit, 30kpl

5dl maitoa            
150g margariinia       
2pss kuivahiivaa       
2 tl suolaa
n. 1kg vehnäjauhoja       
voiteluun 1-2 munaa       
150g voileipäkinkkusilppua   
150g juustoraastetta    

Maidon pitää olla käden lämpöistä. Rasvan voi sulattaa sellaiseksi suht pehmeäksi.

Kuivahiiva sekoitettuna jauhoihin sekä muut ainekset mukaan. Jauhojen määrää en tarkalleen osaa sanoa, kun heitän ainekset mukaan aina silmämääräisesti. Taikinan pitäisi kuitenkin olla samanlaista kuin pullataikinan ja jauhoja tarvitaan myös alustamisvaiheessa pöydällä.

Itse nostatin taikinaa pidemmän aikaa, kun lähdettiin pilkille, mutta varmaan puolen tunnin nostatuskin riittää. Kaulitaan peltipitsan tapaan neliöksi alustuksen jälkeen ja voidellaan pinta munalla. Sitten juustoraaste ja kinkku levyn pinnalle. Leikataan neliö kolmioiksi ja rullataan. Kannattaa laittaa rullat pellille kärkipuoli alle, niin pysyy uunissa kunnolla kiinni. Voidellaan päältä munalla.

Paisto 225 asteessa, mutta en muista aikaa. Oli varmaan 15min. Kukin näkee ajan, kun kyttää ekan pellilisen paistumisen. 

Hinta-arvio:  yht. 3,35e *






*Lidlin hintatason mukaan. (Ohjeet sisältävät myös tarjoustuotteita.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti