sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Vaniljaiset siirappilätyt n. 20 kpl (maidoton ohje)








Ohje:

n. litra vettä
1tl       suolaa
3         munaa
4 rkl   vaniljasokeria
1/2 dl siirappia
8 dl    vehnäjauhoja
1dl     hiilihapollista kivennäisvettä
          margariinia paistamiseen








Sekoitetaan munat, suola, siirappi ja vaniljasokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisätään vehnäjauhot pari desiä kerrallaan ja sekoitellaan taikina paakuttomaksi. Viimeisenä lisätään kivennäisvesi (rikkoo jauhopaakkuja, jos niitä on takinaan jäänyt).

Annetaan taikinan turvota vähintään 30 min.

  
Kuumalle pannulle laitetaan nokare margariinia. Pidin levyä viitosella, jolloin taikina ehtii kunnolla hyytymään ja ruskistuu nätisti ilman palamista.

Tästä taikinasta tuli n. 20 isoa plädeä.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti