Ohje:
n. litra vettä
1tl suolaa
3 munaa
4 rkl vaniljasokeria
1/2 dl siirappia
8 dl vehnäjauhoja
1dl hiilihapollista kivennäisvettä
margariinia paistamiseen
Sekoitetaan munat, suola, siirappi ja vaniljasokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisätään vehnäjauhot pari desiä kerrallaan ja sekoitellaan taikina paakuttomaksi. Viimeisenä lisätään kivennäisvesi (rikkoo jauhopaakkuja, jos niitä on takinaan jäänyt).
Annetaan taikinan turvota vähintään 30 min.
Kuumalle pannulle laitetaan nokare margariinia. Pidin levyä viitosella, jolloin taikina ehtii kunnolla hyytymään ja ruskistuu nätisti ilman palamista.
Tästä taikinasta tuli n. 20 isoa plädeä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti