torstai 24. marraskuuta 2016

Makaroonipannu - tuttua huttua eri muodossa

Boostep.fi





Jos harrastaa makaroonin syöntiä joko pakon sanelemana tai ihan vapaaehtoisesti, niin makaroonipannu on vaihtoehto perinteiselle makaroonimössölle. Kattilassa tehty makaroonimössö tuppaa menemään klönttiseksi ja tahmeaksi, jos sitä jää yli. Tälle ohjeelle hintaa tulee alle 0,50 euroa ja riittää hyvin useammallekin syöjälle. Ohjetta on helpompi muokata pienemmäksi pelkästään vähentämällä makaroonien määrää ja maustamalla sitten sen mukaan.

Siis:

1 pss tummaa makaroonia
n. 2 l vettä keittämiseen
1 tl    suolaa
2 rkl  öljyä
1-2    sipulia








Makaroonit keitetään pussin ohjeiden mukaan noin
10 min. Ylimääräinen vesi kaadetaan pois ja vasta
tässä vaiheessa lisätään öljy ja suola. Sekoitetaan hyvin.



Seos kaadetaan pannulle ja joukkoon lisätään pilkottu sipuli. Paistellaan sen aikaa, kun makaroonien pinta alkaa hiukan ruskistumaan ja rapsakoitumaan. (Jos on jauhelihaa, niin tietenkin sen voi heittää joukkoon myös.)

Noin ison satsin jouduin paistamaan kahdessa erässä, koska muuten pannu olisi tullut liian täyteen ja rapsakoituminen olisi ollut hitaampaa. Ensimmäinen pannullinen meni lennossa tyhjäksi, kun koululaiset tulivat kotiin. Tässä valmistuu siis jo toinen erä :)


Omaan annokseen joskus lisään lorauksen soijakastiketta, mutta perinteisestihän makarooniruoka "vaatii" ketsupin.

Ja vaikka tämä nyt ei ravinto-opillisesti mikään ruokaympyrän kruunu olekaan, niin ompahan vaihtelua. Plussana vielä sekin, että jos tätä jää ylitse, niin ei mene jäähtymisen jälkeen klönteiksi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti