keskiviikko 23. marraskuuta 2016
Vartissa helppo lime-korianterikana
Tays-päivä takana ja semmonen härdelli ollut aamusta asti, etten ehtinyt lämmittämään tai ruokaa laittamaan valmiiksi. Kotio tullessa oli +16 astetta sisällä, joten puuhellaan samantein valkea ja ruoka tulille. Ostin Superista kokeiluluontoisesti Kariniemen uutuuksiin kuuluvaa lime-korianteri kananpojan fileesuikaleita, kun olivat sopivasti tyrkyllä alelapulla. Hintakaan ei ollut paha enää alennuksen jälkeen, noin 2e/rasia. Normaalihinta noilla boxeilla on yli kolme euroa (300g), enkä sillä hinnalla raaskisi ostaa.
Ohje 4-5:lle ruokailijalle:
3 dl riisiä
1tl suolaa
n. litra vettä
2 pkt Kariniemen lime-korianteri kananpojan
fileesuikaleita
2 prk ruokakermaa
1/2-1 tl carrya
salaattiin:
- jäävuorisalaatti
- porkkana
- kurkkua
- ananasmurskaa
- raejuustoa
Ensimmäisenä riisikiehumaan. Pakkauksen ohjeen mukaan valmista vartissa ja siinä ajassa vesi ehtii kiehumaan niin, että sitä ei tarvitse välttämättä kaataa pois.
Kananpojan fileesuikaleet kypsyy pannulla noin 10 minuutissa. Sen jälkeen lisätään joukkoon ruokakerma ja carry. Hautuu vaikka levyn jälkilämmöllä sen muutaman minuutin, mitä makujen tasaantuminen vaatii.
Hiukan epäilin, että lime-korianteri -yhdistelmä ei välttämättä uppoaisi muksuille kovin hyvin. Kelpasi hyvinkin, eikä mitään nipotuksia. Sanoisin, että erittäin hyvää ja sen verran helppo-ohje, että teinitkin osaa sitä ihan itsekseen tehdä tästä lähin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti