maanantai 17. maaliskuuta 2014

Sipuliset perunasämpylät (n. 20 kpl)


   
   
   
   
   
   
   


12 pienehköä, keitettyä perunaa
4 dl vettä
2 dl kermaa/maitoa
50g voita
2 tl suolaa
1 iso sipuli
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
12 dl hiivaleipä-/vehnäjauhoja




Soseutetaan perunat, vesi, kerma, sulatettu rasva, suola ja sipuli. Lisätään joukkoon munat ja sekoitetaan taikina tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe ensinnäiseen jauhodesiin ja lisää joukkoon. Lisäilin jauhot parin desin erissä, jolloin ne saa paremmin ”uppoamaan taikinan sisään”.






Nostele taikinasta noin desin kokoisia palleroita uunipellille. Taikinaa ei erikseen tarvi nostattaa, joten sämpylät voi paistaa heti 200 asteessa noin 20-25 min. 















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti