tiistai 25. maaliskuuta 2014

Kukkakaalikeitto ja valkosipuliset krutongit









Krutonkeihin käytin hiukan kovettunutta auringonkukkasiemenleipää ja 4 valkosipulinkynttä. Tilkka öljyä leipäpalojen ja valkosipuliraasteen mukaan pannulle. Kovetetaan leipäpaloja miedolla lämmöllä (ei saa palaa) pannulla sen aikaa kun keitto valmistuu. Sekoitellaan niin hyvin, että öljy tarttuu kaikkiin leipiin ja valkosipulinmaku leviää myös tasaisesti.






½ keskikokoista kukkakaalia
½ keskikokoista bataattia
3 varsisellerin vartta
1 sipuli
1 prk ruokakermaa
100g sulatejuustoa
suolaa
vettä

Kuori ja pilko kasvikset. Keitä kypsiksi puolisen tuntia siinä määrässä vettä, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Kaada ylimääräinen vesi kattilasta pois, jäljelle jää n. 0,8dl. Lisää kerma, sulatejuusto ja suolaa. Soseuta kaikki ainekset kattilassa. Anna olla vielä hetken liedellä miedolla lämmöllä, jotta juusto sulaa kokonaan.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti