Krutonkeihin käytin hiukan kovettunutta auringonkukkasiemenleipää ja 4 valkosipulinkynttä. Tilkka öljyä leipäpalojen ja valkosipuliraasteen mukaan pannulle. Kovetetaan leipäpaloja miedolla lämmöllä (ei saa palaa) pannulla sen aikaa kun keitto valmistuu. Sekoitellaan niin hyvin, että öljy tarttuu kaikkiin leipiin ja valkosipulinmaku leviää myös tasaisesti.
½ keskikokoista kukkakaalia
½ keskikokoista bataattia
3 varsisellerin vartta
1 sipuli
1 prk ruokakermaa
100g sulatejuustoa
suolaa
vettä
Kuori ja pilko kasvikset. Keitä
kypsiksi puolisen tuntia siinä määrässä vettä, että kasvikset
juuri ja juuri peittyvät. Kaada ylimääräinen vesi kattilasta
pois, jäljelle jää n. 0,8dl. Lisää kerma, sulatejuusto ja
suolaa. Soseuta kaikki ainekset kattilassa. Anna olla vielä hetken
liedellä miedolla lämmöllä, jotta juusto sulaa kokonaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti